сряда, 12 март 2014 г.

СОЛЕНКИ С МОРКОВИ

Тази рецепта вече мога да я нарека любимата на цялото ни семейство.Толкова е лесна за изпълнение,но толкова много се харесва на децата,че я правя много често.Половината ги слагам във фризера и вадя по малко за да не омекват.след 20 минути са като прясно изпечени :-) Ето и рецептата:
1 морков 
1ч.ч олио
брашно колкото поеме(около половин кг)
1 пак.бакпулвер
настърган кашкавал(по желание)

Настъргвам моркова на ситно,изсипвам в купа,добавям олиото и брашното с бакпулвера.замесвам тесто ,което да е меко ,но да не лепне.По желание прибавям настърган кашкавал стават по хрупкави.ако не сложете кашкавал сложете малко сол.разточваме на кора и режем на лентички или формички.Печем на загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути ,докато се зачервят леко.Като изстинат са толкова хрупкави и същевременно се топят в устата,че просто не можеш да се спреш :-)
Успех!!

Имате въпроси??Задайте ги!!! :-)

5 коментара:

  1. Ще се пробват в събота.И ще споделя после.
    Тони.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тони страшни са :-) а също вместо с морков може да ги направиш и със спанак .чакам отзиви :-)

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно! :) И аз ще се заема в най-скоро време,както обичам моркови. Само искам да попитам, как точно казват на бакпулвера в Гърция? ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ли е бакпулвер или кое точно?

    ОтговорИзтриване
  4. да еми това е на гръцки :-) .ще чакам и от теб отзиви

    ОтговорИзтриване