1 морков
1ч.ч олио
брашно колкото поеме(около половин кг)
1 пак.бакпулвер
настърган кашкавал(по желание)
Настъргвам моркова на ситно,изсипвам в купа,добавям олиото и брашното с бакпулвера.замесвам тесто ,което да е меко ,но да не лепне.По желание прибавям настърган кашкавал стават по хрупкави.ако не сложете кашкавал сложете малко сол.разточваме на кора и режем на лентички или формички.Печем на загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути ,докато се зачервят леко.Като изстинат са толкова хрупкави и същевременно се топят в устата,че просто не можеш да се спреш :-)
Успех!!
Имате въпроси??Задайте ги!!! :-)
Ще се пробват в събота.И ще споделя после.
ОтговорИзтриванеТони.
Тони страшни са :-) а също вместо с морков може да ги направиш и със спанак .чакам отзиви :-)
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеСтрахотно! :) И аз ще се заема в най-скоро време,както обичам моркови. Само искам да попитам, как точно казват на бакпулвера в Гърция? ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ли е бакпулвер или кое точно?
ОтговорИзтриванеда еми това е на гръцки :-) .ще чакам и от теб отзиви
ОтговорИзтриване