Сега ще ви прехвърля на една по- пролетна вълна :-) една много бърза и лесна рецепта за много пухкав и вкусен кейк/пита/пай ( и аз незнам как точно да го нарека ) :-)
А ето и рецептата:
2 яйца
80 мл пр.мляко
150г захар
100 г разтопено масло
200 г брашно
2с.л бакпулвер
1 ванилия
2 шепи изчистени от костилки череши
лимонови стърготини
Разбиваме яйцата със захарта,добавяме маслото,млякото,ванилията и лимона.разбъркваме добре,прибавяме брашното заедно със бакпулвера и щипка сол.Разбъркваме отново и накрая прибавяме черешите,оставяйки малка част.Изспиваме в намазнена и набрашнена форма и печем на предварително загрята на 180 градуса фурна.След около 10 минути печене прибавяме и останалите череши и печем още 25-30 минути.Това се прави с цел да не са всички череши на дъното.
Друг трик да не потъват плодовете на дъното е да са предварително затоплени или овъргаляни в брашно.
Успех !! :-)
Имате въпроси??Задайте ги!! :-)
Остава ни само да чакаме черешово време и се пробва.Изглежда и лесно и вкусно.Поздравления,Гале,за блогът ти.Ще е полезен с тези твои прекрасни идеи.Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да съм ви полезна.А иначе наистина е лесно и също съм го правила и със каисии ;-)
Изтриване