вторник, 18 март 2014 г.

ТЕЛЕШКО С БУЛГУР И ЗЕЛЕНЧУЦИ


Направих тази рецепта със свито сърце днес,страхувах се,че децата няма да го ядат...облизаха чиниите и двамата обаче :-) Споделям рецептата с вас и дано да се хареса :-)

500гр телешко
250гр булгур
1 лук
2 моркова
2 зелени пиперки
2 червени пиперки
2 тиквички
1ч.ч. смлени домати( може от консерва или дом.сок)
сол,пипер,целина магданоз

Нарязваме лука на ситно изсипваме в тенджера и задушаваме с малко вода( тук искам да вметна ,че аз никога не запържвам храните ,а задушавам с малко водичка,след изключването на котлона прибавям суров зехтин и така яденето е по-здравословно.Вие по желание можете да запържете с олио),прибавяме нарязаното на малки парченца месо и моркови.Доливаме вода  намаляваме котлона и оставяме да се посвари. Следите да не остане без вода.Когато месото поомекне добавяме нарязаните пиперки и домати.последно добавяме тиквичките.След около 10 минути варене изсипваме булгура като внимаваме да има поне 500 мл течност в тенджерата.Изсипваме всички подправки варим 10 мин и изключваме.Оставаме със затворен капак за още 10 минути,добавям зехтин и готово :-)

УСПЕХ!!

Имате въпроси?? Задайте ги!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар