събота, 4 октомври 2014 г.

ЦАРЕВИЧНИ СОЛЕНИ МЪФИНИ



Преди седмица си купих царевично брашно и оттогава постоянно мисля къде да го използвам :-).Първото ,което направих бяха домашни царевични пръчици ( рецептата  малко по късно ;-) ) днес реших да направя нещо ,което да мога да прибера във фризера и да вадя едно по едно за сина ми за градина (децата си носят всеки ден нещо за хапване за втора закуска).Порових ,поумувах и накрая си спретнах тези супервкусни мъфини :-)


Продукти:

1ч.ч царевично брашно
2ч.ч брашно тип 500
1ч.ч кис.мляко
1ч.ч натрошено сирене
1 капия(по желание)
луканка(по желание)
1ч.л сода
1ч.л бакпулвер
80 гр олио
1 яйце


Начин на приготовление:
В купа смесваме сиренето с царевичното брашно.Отделно смесваме другото брашно със бакпулвера.Слагаме содата във киселото мляко.Нарязваме капията и 7-8 филийки луканка( ако искаме можем да използваме друг колбас или нищо) ,Разбиваме и яйцето с вилица и смесваме всички продукти.Получава се едно гъсто, но доста лепкаво тесто. Във форма за мъфини слагаме хартийки и изсипваме с лъжица от сместа (аз лично оформях нещо като топки,доколкото успявах разбира се,т.к. много лепне по ръцете).Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна около 20-25 минути.Разбира се от фурна до фурна има разлика,така че имайте едно на ум ,че може да е необходимо повече или по-малко време.


Да ви е сладко :-)


Имате въпроси?? Задайте ги!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар