500гр едър боб(незнам дали има в България такъв,и ако има какво е наименованието му :-/ )
1 глава лук
2 стръка праз
2 моркова
1 пиперка
2-3 домата(може и от консерва или дом.пюре)
микс от следните пресни подправки:целина,магданоз,риган,мащерка,босилек
олио
сол
Слагаме боба да престои цяла нощ във вода.На сутринта слагаме да заври и варим около 1-1.5 часа.Задушаваме нарязаните на ситно лук и праз.Добавяме настърганите моркови и пиперка.последно добавяме доматите.Овкусяваме с подправките(аз слагам почти две шепи),сол и олио.Изсипваме в стъклена тава боба и зеленчуците разбъркваме добре ,слагаме алуминиево фолио отгоре и печем на умерена фурна.след около 40-50 минути махаме фолиото и продължаваме да печем докато умекне напълно.
Успех!!!
Имате въпроси ???Задайте ги!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар