Бърза,лесна без изчакване за втасване,но в същото време страшно вкусна домашна пита.Рецептата може спокойно да се променя според вкуса или според продуктите ,които в момента имате :-)
За плънката са ви необходими:
500гр спанак(аз ползвам замразен)
250гр сирене(може и кашкавал или изобщо да го прескочите)
1 яйце
1 глава лук или няколко стръка пресен лук
1 връзка копър(или по малко ако не го обичате много)
олио
За тестото
1кофичка кис.мляко( тук е 200гр)
1 кофичка олио(не зехтин)
1 пак бакпулвер
брашно колкото поеме(малко повече от половин кг)
За плънката си запържваме лука(аз го задушавам с вода),прибавяме спанака,когато омекнат прибавям сиренето , и копъра.Ако сте задушавали с вода тук прибавяме олиото,махаме от огъня и прибавяме и яйцето..За тестото развъркваме кис.мляко с олиото и прибавяме брашното смесено с бакпулвера.Месим до получаване на меко ,еластично тесто.Сол не прибавям никъде заради сиренето,вие по баш вкус можете да прибавите сол и пипер.Разделяме тестото на две части Разточваме едната част и слагаме в намазнена тава,отгоре изсипваме всичката плънка и покриваме със втората част съшо разточена.Послепваме двете части на тестото ,за да не ни излезе плънката и печем на предварително загрята на 180 градуса фурна около 50 минути или до зачервяване.Също по желание можете да намежете питата от горе с яйце и да поръсете със сусам.
УСПЕХ!!!
Имате въпроси??? Задайте ги!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар