неделя, 22 ноември 2015 г.

ДОМАШЕН ПАСТЕТ

ПРОДУКТИ:
500 гр дроб(свински или пилешки)
1 глава лук
2 моркова
дафинов лист,
черен пипер
бахар
50 г масло
100 мл мляко
3 с.л нишесте
сол

Начин на приготовление:
Слагаме дроба заедно с лука,морковите и подправките да се варят.когато прецените ,че е достатъчно сварено,изваждаме дафиновия лист бахара и черния пипер и прецеждаме водата.Прибавяме маслото и разбъркваме докато се стопи .Пасираме с пасатора много добре.Отделно разтваряме нишестето с малко мляко,а останалото мляко слагаме да ври.Щом заври прибавяме нишестето и изсипваме по малко от сместта към пасирания дроб.Разбъркваме добре прибавяйки и останалато нишесте.Ако ви се стори ,че става много рядко просто не прибавяйте всичкото нишесте.Осолете на вкус.Имайте в предвид ,че като изстине ще се сгъсти още малко ! Оставете да изстине напълно и съхранщявайте в хладилника!!
 Добър апетит!!





Имате въпроси??
Задайте ги!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар