150мл вода
70гр масло
150гр брашно
500-900 гр пудра захар
Количеството на пудрата е много относително,защото играе огромна роля климата,който е в момента на приготвянето.правила съм дозата с 500 гр,а вчера ми трябваха 900 гр.даже и кило!!! затова добре е да сте запасени с 1 кило за всеки случай.
Слагаме водата с маслото в тенджерка на котлона да заврат.щом се стопи маслото изсипваме всичкото брашно на куп и започваме да бъркаме с дървена лъжица енергично,докато се получи тесто ,което се отлепя от стените на тенджерата.Изваждаме го от съда и го оставяме на плота да изстине
След като поизстине и стане нормално на пипане започвате да месите докато поеме необходимата пудра захар и стане меко като пластелин.Тук вече ще си проличи колко пудра ще поеме.при мен вчера беше топло ,защото едновременно печах блата.Може в началото да се разтича тестото и да ви се струва ,че нищо няма да се получи,но не се отчайвайте просто продължете да добавяте захар и да месите. В някой момент ще се получи :-)

Някои от пеперудите ги поставих върху разтворена книга за да получат формата на пърхащи пеперуди :-)
Останалото тесто увих добре и оставих в хладилника до сутринта ,когато щях да сглобя тортата :-) а тези фигури оставих навън за да съхнат.
Това е!!! не е трудно нали?? С малко въображение можете да правите невероятно красиви торти :-)
Успех!!
Имате въпроси ??? Задайте ги!!
Еееееи най на края!!! От кога чакам тази рецепта. @
ОтговорИзтриванеАааааа Гале може ли да излползвям χρώματα ζαχαροπλαστικής за оцветяване на захарнато тесто?
ОтговорИзтриванеАз те бях питала каква рецепта искаш,но не ми отговори:-) да разбира се само със сладкарски бои оцветяваме,просто обяснявах за различните видове бои :-) успех!!!
ОтговорИзтриванеМерси много
Изтриванеуспех и чакам отзиви :-)
Изтриване