вторник, 29 декември 2015 г.

Празнично шоколадово руло

 На това руло му се каня от няколко години и все не му идва реда :-)Тази година на втория ден на коледа сутринта рано рано първото нещо ,което влезе във фурната беше пандишпана.Става много бързо,от правенето на пандишпана до влизането на готовото руло в хладилника ми отне само 30 минути.
Продукти за пандешпана:
4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч.брашно
1 к.л.сода+1к.л.оцет
2 с.л какао
щипка сол

За пълнежа:
мармалад или
сметана или
течен шоколад


Начин на приготовление:
Разделяме яйцата и разбиваме белтъците със щипка сол на сняг, в друга купа разбиваме жълтъците със захарта до побеляване,добавяме брашното ,какаото и содата угасена в оцета.Смесваме с белтъците,рабърквайки леко.Разстиламе сместта в тавата на фурната,която сме застлали с хартия за печене.Печем в загрята на 180-190 градуса фурна за около 10 минути.Когато е готов пандишпанаго обръщаме върху чиста кърпа,отлепяме хартията и завиваме на руло.Когато изстине развиваме и намазваме с пълнежа.Аз разбих сметана и я размесих с течен шоколад.Можете да намажете с мармалад или само с бита сметана.Завиваме на руло,от едната страна изрязваме под ъгъл едно парче и го лепваме от едната стана на рулото,ако искате режете и една филийка от другия край и го слагаме от горе.намазваме с течен шоколад и оформяме с вилица линийки да наподобяват кора на дърво .Оставяме в хладилника за два часа.Това е всичко :-)






Имате въпроси???
Задайте ги!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар